Hurra!!! Det blev en dotter. kl 10.03, 4045 g och 50 lång Men vilken natt!

Med svetten rinnande så ligger hon nu i mina armar. Det blev en ”liten” tjej, jag som var helt säker på en liten kille. Men så bedårande söt hon här. JAG skall aldrig födda barn igen. ALDRIG! Fy farao så ont det gör. Hon måste vara en best så ont det gjorde. Men ändå så liten hon är, vågar jag hålla henne.

DET ÄR INTE SANT JAG ÄR MAMMA, så jag längtat. Denna lilla tjej skall få allt, allt, allt, allt……………………………………………….. –>

Barnmorskorna har varit underbara vilka kvinnor, dom är värkligen duktiga och utan dom skulle detta aldrig gått vägen. INGEN kan någonsin förstå hur ont detta gjorde, INGEN…

©ZanneZ några dagar gammal©

Tiden går verkligen snabbt det är 13 år sen hon föddes, på Södersjukhuset i Stockholm, idag 13 år senare har hon blivit en kvinna i tonåren. Hon är en riktig snygging som kommer att ta vad hon vill ha med bestämdhet och trotsighet.  Med sina egenheter och allt där till! Hon är min förstfödda dotter och nej jag sluta inte där jag genom gick the pain 3 gånnger till, MEN DET VAR DET FAN värt.

Med 4 underbara ungar så rockar livet på. Och när jag i skrivandets stund sitter här och hör dom äta födelsedags frukost som min idag 13 åring har gjort då ler jag inom mig och tänker tillbaka på åren som gått. Dom åren har varit hårda och lätta. Då hör jag hur hon berättar för sina små syskon om gången på dagis när hon inte ville äta blodpudding. Jag trodde jag skulle börja skratta. Men INTE då kommer tårarna. HON ÄR FAN STOR NU. När jag var i hennes ålder så klara jag mig ”NÄSTAN” helt själv och bokstavligen skulle hon kunna det med.

Hon är inte längre ett barn hon har klivit steget in i Tonåren, och hon är och för blir en stark tjej med en järnhård vilja som kommer Rocka världen ovavsätt jag som mamma vill eller inte.

Idag på hennes 13 års dag skall vi åka till familjerätten och hon skall få ge sitt ord vad hon vill sina sista 5 år tills hon blir 18 år och myndig. Det är ett beslut HON måste ta. Jag är så glad att hon på sin 13 års dag får visa vem och vad hon vill vara.

Som min advokat sagt så många gånger sista månaderna. Det är INTE vi föräldrar som har umgängesrätt det är barnen med oss. Och vad hon än bestämmer sig för idag så är det min förbannade skyldighet att stå vid hennes sida och stötta henne i ”ALLA” hennes beslut. OVAVSÄTT vad hon än väljer!

Samtidigt blir jag rädd, för igår när vi besökte affären så träffa vi på en av kvinnorna i SK som svek hennes så djupt för några veckor sen, och när jag i kassan vänta på min tur och såg hur min dotters ögon blev svarta av avsky, då fick jag flachback av två saker. Hur hennes b-pappas ögon kunde se ut när han blev arg över något man inte förstod. MEN även hur jag själv var när jag växte upp och INGEN fans där.

Jag lova mig själv när jag födde henne, min förstfödda att hon och om jag någonsin fick fler barn, skulle inte ha det som jag hade det. Det är ett löfte jag har hållt stenhårt på. Mina barn vet vad kärlek är och det är jag stolt över att jag lärt dom, i en värld där vi delar tiden med följeslagare som Asperger Syndrome, tourette syndrome, adhd, dyselexi, fibromyalgi, och ODD (trotssyndrom) så är det den största och bästa medicinen, gränslös kärlek där vi alla vet att vi har varann och det är med både glädje och ledsamhet.

Idag på hennes 13 årsdag skall vi även besöka dom som fick mottaga sveket mott min dotter från SK. Jag är mer än någonsin säker på min sak. VI KOMMER ATT LYCKAS.

För jag vet vad vi står och INGEN har någonsin rätten att göra mina barn så illa som tex Svenska Kyrkan gjort sista året! Jag har insätt att INGEN religiös sekt har rätten att sätta sig så mycket på människor som dom gör och får fortsätta att göra! Därför har jag nu äntligen fått till mitt utträde ur något jag ALDRIG trott på men sen födseln varit varit med i bara för att man skulle vara så!

Idag firar jag att 13 år av glädje, sorg och lärdom fått rocka i mitt liv, idag firar jag min dotter som blivitt en ung och jävligt vaker kvinna som nu är tonåring. Tack min vän för att du vill umgås med din mamma, tack vännen för att du ibland tar till dig det man försöker lära dig! Tack vännen för alla gränslös kärlek du givit genom åren.

Nu väntar jag på att få höra vad du vill med dom närmsta 5 åren och det skall jag stå bakom dig till allt jag bara kan!

Grattis min älskade dotter och lycka till med allt du vill och kommer att göra. Men du glöm inte bort vilka som alltid funnits där för dig alla lägen, för dom kommande åren kommer att bli turbulenta och många är gångerna när du inte vill som vi då måste vi komma ihåg att allt vi gör tillsammans är sånt du kan bära med dig som en väg guide, i livets olika vägar.

Kunskap är det som för dig dit du vill, glöm aldrig det min vän. Vänskap är det som alltid hjälper dig, men glöm inte att både GE och TA. Grattis ZanneZ på din 13 års dag!

zannez