Ska eller ska jag inte!

Ibland är det en rutten känsla när man inte har råd….Men som jag alltid säjer men får då fortsätta att ge och ge så kommer det en dag tillbaka! För min tro är att ju mer man ger ju mer får man tillbaka. Dock så är det ibland en rutten känsla när det känns som det jag just skrev inte är så…..MEN min tro är stark så jag skakar av mig min känsla och hoppas mitt pengar träd växer sig större så även jag kan ha råd med massa skoj!

A2MT

Har du någonsin hört talas om ODD!? Ja ni vet såna där så kallade ”Diagnoser” Läs nu detta rätt för jag sa såna där kallade ”Diagnoser” på ett sarakatiskt sätt. I Min familj är vi mång kulturella med just Såna ”Diagnoser” vad och hur många det är kan jag senare ta upp just nu tar jag upp är ODD. Förlåt du visste inte vad det är.

ODD är samma sak som io folkmun kallas ”Trotssyndrom” Vi har en tjej på om några dagar 13 år med just detta. En ”Diagnos” jag faktiskt är glad att den finns nerskriven på papper…..Annars hade man aldrig blivit trodd.

A1ODD

Odd kan på bästa sätt förklaras så här;

Symtomen börjar vanligtvis innan barnet fyller åtta år. De inkluderar irriterad stämning, Negativitet, argumenterande och trotsiga beteende, aggression, och hämndlystnad som varar mer än sex månader.

Men vad triggar en person med ODD!? Det kan vara vad som hälst, det kan räcka med att någon säjer hej på fel sätt just den dagen när personen med ODD råka ha en negativ tanke av någon anledning. Så ni kan själv tänka er hur det ser ut när denne person blir helt vild för den tror hela världen är mot än…

Ni kan också förstå då om man som mamma INTE VILL argumentera om saker och ting som är obetydliga som tex varför man inte får sminka sig på en måndag när det är 5 minuter kvar till skolbussen kommer!

Detta händer ungäfär varje dag och för att inte tala om det här med att hjälpa till att diska, städa och annat ”TRÅKIGT” man INTE vill göra.

Som mamma får man då vara Super Mom. Detta är något jag kommer skriva om mycket dom olika roller man har som mammma!

A1 fixsupermom

Ibland önskar jag lugn och ro! Men jag har utformat en väg till att slippa allt skrick från denna dom och när jag gör så då slutar hon och går där ifrån….

Här under kan ni höra en av dom låtar jag sätter på för att slippa höra och markera att nu är dörren stängd för mer argumentation med skrik! Vet du det funkar!

Nu är det inte alltid så att ODD gör så föräldrar blir trodda, nej oftast blir vi inte trodda och det resulterar i diverse påhopp och anmälningar hit och dit…. Det är här jag är super glad att jag har fått min dotters diagnos på papper.

Men hur motverkar man då detta på bästa sätt, jo det vi i vår familj kommit fram till är att man visar kärlek och kramas så mycket att det nästan sprutar ur öronen så man inte orkar mer x 1000000000 till. Men du Vad du än gör argumentera inte tillbaka då kan det sluta i många timmars skrik och gap…… För glöm inte bort att argument har EGENTLIGEN ingen betydelse i världen av ODD!

Nej nu är det slut för denne gången och nu till något helt annat! Det är en rätt skön känsla att vara tillbaka på WordPress.com. com Så vi hörs igen!

Ha en bra dag vart du än må vara! /ZitaZoo

One thought on “Ska eller ska jag inte!

Kommentarer inaktiverade.