Vecka i Haag med den nya nätpolitiken.

Intressant! Det rycktas i cyber världen om att Sveriges regiring har valt att låsa sökmotorerna en vis del för Svenska internet användare! man kan ju undra om det ryktet är sant med tanke på att mycket inte går att se längre om man inte har länkar. Ja den frågan får man nog aldrig svar på! Ha det bra /ZitaZoo

Alla Dessa Dagar

STOCKHOLM: Den kommande veckan kommer för min del nästan helt och hållet att handla om de globala internet-frågorna, och det med Haag i Nederländerna som den viktiga knutpunkten.

På torsdag samlas där den Global Cyber Conference 2015 som är en uppföljning på tidigare konferenser som hållits i London, Budapest och Seoul och som kommit att bli allt viktigare för att diskutera de olika utmaningarna inom cyber- och nätpolitiken.

Ursprungligen var det mycket cybersäkerhetsfrågorna som var i centrum, men samtidigt som de ju blivit än viktigare har det också blivit ökat fokus på friheten på nätet och på dess potential för ekonomisk och social utveckling.

Som utrikesminister var jag med på samtliga dessa tidigare konferenser, eftersom ju inte minst frågorna om friheten på och för nätet var frågorna där vi kom att tillhöra de ledande.

Men när jag nu åker till Haag gör jag det därför att vår Global Commission on…

View original post 427 fler ord