Nu terror i Paris – vi lever i en farligare tid.

Alla Dessa Dagar

STOCKHOLM: På detta års första ordentliga arbetsdag efter helgerna kom så terrorattacken mot satirtidningen Charlie Hebdo i Paris med, som det ser ut nu, inte mindre än tolv personer som målmedvetet och cyniskt mördades.

Attacken och dödandet riktade sig i första hand mot tidningens journalister, och bland offren finns några av de mest framträdande av dessa, men också poliser attackerades och mördades.

Att det rör sig om en attack av islamiska fundamentalister tillhör nog det som kan anses klarlagt. Men trots att attacken förefaller att ha genomförts professionellt och med avancerad utrustning är det nog för tidigt att säga om det handlade om en isolerad grupp eller om vi såg en attack utförd av en större organisation.

Men utförande och utrustning skulle möjligen kunna peka i den senare riktningen.

Att fördömanden av detta illdåd nu strömmar in är självklart och viktigt. Det handlar om att visa att våra fria och…

View original post 296 fler ord